Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.2024, 12:06

Пірванченська гімназія Горохівської МР Луцького району

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Грудень » 3 » Тренінг на тему: «Вчителю, бережи себе! Або як не вигоріти на роботі»
18:50
Тренінг на тему: «Вчителю, бережи себе! Або як не вигоріти на роботі»

Педагоги – це та категорія спеціалістів, які працюючи у сфері «людина-людина» дуже часто піддаються стресу і тривозі. Велика кількість вимог, напружений ритм життя, постійні зміни і нововведення, неспокійні обставини на роботі, що потребують стійкої уваги і напруги, нестабільна ситуація в країні, спричинена пандемією Коронавірусу та ряд інших факторів є причинами виснаження організму людини, що може призвести до зниження рівня задоволення від роботи і втрати бажання працювати. Такий стан емоційного, розумового виснаження та фізичної втоми, що виникає в результаті хронічного стресу на роботі Герберт Фрейденберг у 1974 році назвав терміном «емоційне вигорання».

З метою попередження і профілактики емоційного вигорання педагогів Горохівщини психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників розробила психологічний, просвітницько-профілактичний тренінг на тему: «Вчителю, бережи себе! Або як не вигоріти на роботі». 29 листопада 2021 року учасниками цього тренінгу були педагоги Пірванченської гімназії Горохівської міської ради.

Психолог Марина Сокол ознайомила всіх присутніх з визначенням, причинами та складовими емоційного вигорання, психофізичними, соціально-психологічними та поведінковими симптомами та стадіями цього синдрому. Всі учасники мали можливість визначили свій рівень професійного вигорання за методикою К.Маслач, С. Джексон в адаптації Н. Водоп’янової. Вправа «Колесо життєвого балансу» дала можливість усвідомити задоволеність різними сферами свого життя, та побачити в якому напрямку варто розвиватись.

Педагоги також практикували дихальні техніки, метою яких було врівноваження психологічного стану та зняття емоційного напруження. Техніка «Позитивного переосмислення» показала гарний результат групової роботи і вміння позитивно вирішувати непередбачені стресові ситуації, що виникають в професійній діяльності. Корисними для усвідомлення були притчі «Про білого коня» та «Банка життя». Техніка «Мозковий штурм» допомогла згенерувати ідеї для збереження психічного здоров’я особистості.

Дякуємо Людмилі Дмитрівні Сидорук - директорці гімназії, та її заступниці – Адріані Сергіївні Рощині за співпрацю і організацію зустрічі. А також дякуємо всім педагогам, які були дуже активними і старанними у виконанні всіх вправ і технік.

Переглядів: 120 | Додав: smart | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz