Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 17:50

Пірванченська гімназія Горохівської МР Луцького району

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Вчитель – це не професія, а велике покликання
10:20
Вчитель – це не професія, а велике покликання
За любов до рідної землі, спасибі, дорогі учителі
Із безлічі професій на Землі,
Які вже є, яких ще будуть вчити, -
Є головна, як віщий, сущий хліб,
І назва цій професії – Учитель!

Такими слова із вуст учнів 9 класу розпочалось урочисте святкування Дня вчителя в ЗОШ І-ІІ ст. сПірванче. Діти висловлювали сердечну вдячність педагогам за їх невтомну працю, недоспані ночі та щиру підтримку. Ще Сократ говорив про те, що істинне знання не можна вкласти у свідомість учня ззовні, воно повинне вирости з глибин його особистості і за допомогою учителя вийти у світ. Професія педагога є невдячною і потрібно мати велике терпіння та силу волі, щоб кожного року з високо піднятою головою іти на зустріч новим дітям.
Із вітаннями до вчителів звернулись найстарші представники шкільної родини - дев’ятикласники. Їхні дзвінкі голоси, щирі слова та ніжні погляди служили бальзамом не для однієї вчительської душі. Висловити вдячність за вірність професії досить важко, проте вони це зуміли. Коли Веріго В. промовив такі слова вдячності: «За любов до рідної землі, спасибі, дорогі учителі!», - важко було втриматись від сліз, від сліз гордості педагога за свою професію.
На лінійці пролунали під музичним супроводом пісні «Перша вчителька», «А ми бажаємо Вам добра» та «Дорогі вчителі» та інші. І тут дев’ятикласники зуміли показати таланти. Важко було не помітити радість як на вчительських, так і на дитячих обличчях.
В підготовці й організації свята дев’ятикласникам допомагала класна мама Вольчинська Л.В., яка надихала учнів проявляти свої таланти.
Велике щастя мати вчителя доброго, щирого, який навчає бути Людиною. Велике щастя мати мудрого, талановитого наставника, який уміло передає свої знання та вміння. А найбільше щастя для вчителя – бачити у своїх учнях продовження себе.
У якості подарунка своїм учителям, щоб хоч на день вони змогли забути про працю, учні старших класів проводили уроки самостійно. «Спочатку було лячно. Проте зваживши всі за і проти, дирекція школи пішла на зустріч учням та дозволила на день замінити їх», - розказує учениця 9 класу Бишук Л.
Вразила своїми знаннями з хімії Якобчук Р. Показали свої здібності у царині наук - математиці Новосад Р. В ролі юного геродита проявив себе Кізлик В. Легко вдавалось зацікавити дітей Бишук Л. , Чернюк Д. ,Симчуку М., Веріго В. які заміняли класоводів 1-4 класів. По-справжньому організованим та наполегливим виявився Сірий Н., побувавши в нього на уроці української мови та літератури, однозначно можна було відкрити для себе багато нового та цікавого. Під час проведення уроків учні 9 класу зуміли проявити свої знання, вміння, навички отриманні в школі. Нові вчителі зуміли захопити дитячу увагу, аж на цлихі сорок п’ять хвилин.
Діти зуміли проявити себе, відкрили у собі нові таланти. Можливо не всі з них стануть педагогами, проте після такого досвіду, вони безперечно почнуть більше цінувати вчительський труд.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 374 | Додав: andriychuk_95 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz